Το καταραμένο διαμάντι.

Το καταραμένο διαμάντι.
Oι κρύσταλλοι και τα πολύτιμα πετράδια συχνά φέρεται να έχουν την δύναμη να κρατούν κατάρες μέσα τους. Το πιο διάσημο καταραμένο πετράδι είναι το Διαμάντι της Ελπίδας (Hope Diamond). Η κατάρα ξεκινάει με τον Ζαν Μπαπτίστ Ταβερνιέρ, ο οποίος ήταν προκάτοχος ορισμένων μεγάλων διαμαντιών, συμπεριλαμβανομένου και της Ελπίδας.

Το Διαμάντι εκλάπη από ένα Ινδικό άγαλμα, και όταν οι μοναχοί το ανακάλυψαν, καταράστηκαν όποιον το έχει στη κατοχή του. Ο Ταβερνιέρ υπέφερε από πολύ υψηλό πυρετό, και όταν πέθανε, λύκοι κατασπάραξαν το σώμα του. Πριν πεθάνει όμως, το είχε πουλήσει στον Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ΄ της Γαλλίας, ο οποίος το ξαναέκοψε το 1673. Τότε έγινε γνωστό ως “Το Μπλε Διαμάντι του Στέμματος” ή “Γαλλικό Μπλε”. Ο βασιλιάς πέθανε από γάγγραινα και όλα τα νόμιμα παιδιά του πέθαναν στη γέννα, εκτός από ένα.

Το Διαμάντι αργότερα πέρασε στον Νικολά Φουκέτ, ο οποίος δούλευε για τον βασιλιά Λουδοβίκο, λέγεται πως το φορούσε και αυτός σε ορισμένες περιπτώσεις. Αλλά εξορίστηκε λόγω προσβολής προς το βασιλιά. Αργότερα άλλαξε την καταδίκη σε ισόβια φυλάκιση και πέρασε τα επόμενα 15 χρόνια στο οχυρό του Pignerol. Λέγεται πως ο Φουκέτ ήταν ο “Άνδρας με τη Σιδερένια Μάσκα”.

Στη συνέχεια, το Διαμάντι κληρονομήθηκε από τον Λουδοβίκο ΙΣΤ’, ο οποίος το δώρισε στην Μαρία Αντουανέτα. Σειρά για την κατάρα είχε η Πριγκίπισσα Μαρί-Λουίζ Λαμπάλ. Μέλος της αυλής της Μαρίας Αντουανέτας και η πιο κοντινή της έμπιστη φίλη. Σκοτώθηκε από όχλο χτυπώντας την με σφυρί, την αποκεφάλισαν, την ξεγύμνωσαν και την ξεκοίλιασαν (ορισμένα από όσα της έκαναν), και το κεφάλι της καρφώθηκε σε πάσαλο και μεταφέρθηκε στο παράθυρο του κελιού της φυλακής της Αντουανέτας. Ο Γουίλεμ Φολς, ένας Δανός κοσμηματοπώλης, ξαναέκοψε το Διαμάντι.

Η κατάρα τον χτύπησε μέσω της δολοφονίας του από το χέρι του γιου του, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το Διαμάντι ήρθε στη κατοχή του Έλληνα χρηματιστή διαμαντιών Σίμωνα Μαονχαρίδη, ο οποίος έριξε το αμάξι του σε γκρεμό, σκοτώνοντας τον ίδιο, την γυναίκα και το παιδί τους.

Η τελευταία αναφορά των ιστοριών της θρυλικής κατάρας είναι αυτή της Έβαλιν Βαλς ΜακΛιν. Μια κακομαθημένη κληρονόμος που απολάμβανε την μαγευτική της ζωή, μέχρι που αγόρασε το Διαμάντι. Με χαρά το φορούσε επάνω της αλλά είχε μεγάλο κόστος η αγορά του. Πρώτα η πεθερά της πέθανε, μετά ο γιος της στα εννιά του χρόνια, ο άντρας της την παράτησε για μια άλλη γυναίκα και μετά πέθανε σε ψυχιατρείο, στη συνέχεια πέθανε η κόρη της από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα 25 της με αποκορύφωμα, την πώληση της εφημερίδας της “The Washington Post” και να πεθάνει με πολλά χρέη.

Τα παιδιά που επέζησαν της κατάρας, πούλησαν το Διαμάντι στον Χάρι Γουίνστον, ο οποίος το ταχυδρόμησε στους Σμιθσόνιαν ( Ίδρυμα ερευνών των ΗΠΑ που ιδρύθηκε, με νομοθετική πράξη του Κογκρέσου, με βασικό σκοπό “την αύξηση και διάδοση της γνώσης” κυρίως μέσα από μουσειακά εκθέματα).

Αλλά ο ταχυδρόμος που έμελε να το παραδώσει διέλυσε το πόδι του σε τροχαίο, και σε άλλο ατύχημα υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, και κάηκε το σπίτι του.

Οι κατάρες παγιδεύουν άπειρη μαύρη μεταφυσική δύναμη κάτι που είναι πολύ ορατό στα τελετουργικά Μαγείας, αλλά και άλλων συστημάτων που πιστεύουν οι σύγχρονοι μάγοι,

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH