Διαίσθηση-Ενόραση

Η διαίσθηση η ενόραση είναι μία αξιόπιστη εσωτερική πηγή φρόνησης και σοφίας, η οποία μπορεί από μόνη της να καθοδηγήσει τις ζωές μας. Αυτή την πηγή την έχει ευτυχώς ο καθένας μας και μπορεί να την χρησιμοποιήσει πρακτικά κάθε στιγμή, για να κάνει την ζωή του ευκολότερη και για να πετύχει τους στόχους του.

Η ρίζα της αγγλικής και της γαλλικής λέξης για τη διαίσθηση (intuition), προέρχεται από το λατινικό ρήμα tuere, που σημαίνει περιφρουρώ, προστατεύω. Και αυτή είναι η λειτουργία της διαίσθησης, δεδομένου, ότι μας προστατεύει από τη λήψη επιζήμιων αποφάσεων και μας περιφρουρεί, όχι μόνο από τις εξωτερικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να μας βλάψουν, αλλά και από τους εσωτερικούς μας «διάλογους» που προηγούνται κάποιων σημαντικών αποφάσεων.

Η διαίσθηση είναι μία πηγή που παρέχει ένα πρόσθετο αριθμό πληροφοριών, που δεν προέρχεται από την αναλυτική, λογική πλευρά του εγκεφάλου. Όσο αναπτύσσεται και γίνεται κατανοητή, μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων. Η ακριβής διαίσθηση, μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ζωτικής σημασίας επίγνωση για τον εαυτό μας, αλλά και το περιβάλλον μας.

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη διαίσθηση

Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά εικόνες διαισθητικές: σύμβολα, αριθμούς, χρώματα, ήχους, με έναν διαφορικό τρόπο, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε στην καθημερινή μας ζωή!

Οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν για κάποιους να είναι ένα όνειρο, για κάποιους άλλους ένα περιστατικό που νομίζουν ότι το έχουν δει κάπου ή τους φαίνεται γνώριμο (Déjà vu), για άλλους ένα μήνυμα, το οποίο κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι και για άλλους ακόμα, μια αμελητέα εικόνα.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιες από αυτές τις εικόνες να λάβουμε υπόψη, ποιες έχουν σημασία και πώς μπορούμε εμείς να ερμηνεύσουμε;

Ο καθένας από εμάς πρέπει να συντάξει το δικό του διαισθητικό λεξιλόγιο, για να πετύχει την αποκωδικοποίηση των ερεθισμάτων! Υπάρχουν τεχνικές που σίγουρα δεν πρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτες και μέσα από αυτές να εξασκούμε το νου και το πνεύμα, αποκτώντας έτσι την δική μας διάλεκτο και επικοινωνία με τον εσωτερικό μας εαυτό. Τα στοιχεία που θα μπορούσε να κοιτάξει κάποιος που θα ήθελε να ερμηνεύσει το μήνυμα αυτό σας τα δίνουμε, στην προσπάθεια να μπορέσετε μόνοι σας να γίνετε «μέντιουμ του εαυτού σας».

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μια τέλεια οξεία συναίσθηση αυτών που αισθανόμαστε ώστε να καταλήξουμε στη θέση να τους επιτρέψουμε συνειδητά να εξασθενήσουν. Μόλις αυτοί οι καθημερινοί θόρυβοι υποχωρούν, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας, για να συγκεντρωνόμαστε σε διαισθητικές πληροφορίες! Όλα αυτά δεν απαιτούν τίποτα άλλο παρά μόνο να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να συντονισθεί με την δόνηση της ψυχής, της αγάπης, χαράς και της δημιουργίας.

Ξεκινώντας λοιπόν:
Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε
Καθίστε άνετα και χαλαρώστε! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά, αφήνοντας το συνειδητό νου να χαλαρώσει. Καθώς εισπνέετε βαθιά, νιώστε την σωματική αίσθηση του να βρίσκεσθε μέσα στο σώμα σας –νιώστε τα κόκκαλα, τα εσωτερικά όργανα, το δέρμα, τους μυς, τους χτύπους της καρδιάς σας. Παρατηρήστε το σώμα σας που χαλαρώνει και το μυαλό που ησυχάζει. Δεν είναι απαραίτητο να απαγορεύσετε στο μυαλό σας να προβάλει εικόνες, που δεν αντιστοιχούν με αυτό που κάνετε!

Δείτε και αυτές σαν μέρος της πρόβλεψής σας επιτρέψτε να σας διαπεράσουν και να φύγουν! Συνεχίστε αυτήν την διαδικασία της εναρμόνισης του νου με την ψυχή για λίγα λεπτά! Μόλις νιώσετε χαλαρωμένοι, είστε έτοιμοι για την πρόβλεψη σας.

Συμβουλή: Καλό είναι πριν ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία να επαναλάβετε στον εαυτό σας ότι κάθε φορά που έρχονται σκέψεις δυσαρμονίας με αυτό που κάνετε, εσείς χαλαρώνετε ακόμα περισσότερο. Δεν χρειάζεται πίεση για να διατηρήσετε τις εικόνες αυτές, όλα αυτά με ηρεμία και μέσα σας πρέπει να εναρμονίζονται.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH