Ναγουάλ

Ναγουάλ.
Οι επιθανάτιες μετατοπίσεις του σημείου συναρμολόγησης.

Στα βιβλία του Καστανέντα, οι άνθρωποι περιγράφονται ως φωτεινά όντα με ένα καθορισμένο σημείο συναρμολόγησης, το οποίο έπειτα «κλειδώνει» στη «συνηθισμένη πραγματικότητα» που αντιλαμβανόμαστε ως εξωτερικό κόσμο.

Μια μετακίνηση του σημείου συναρμολόγησης δίνει τη δυνατότητα στον μύστη να αντιληφθεί άλλους, εξίσου πραγματικούς κόσμους και να εισέλθει σε αυτούς.

Κάποια παραδείγματα εμπειριών που θα μπορούσαν να συμβούν ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετακίνησης. Παραδείγματα προσιτά σε όσους είναι εξοικειωμένοι με την ατραπό αυτή αποτελούν οι επιθανάτιες εμπειρίες, ας πούμε ένα παράδειγμα.

Κάθε βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σημείο συναρμολόγησης μετατοπίζεται από τη συνηθισμένη θέση του,όσο πιο πολύ μετατοπιστεί τόσο πιο αλλόκοτες είναι οι εμπειρίες του ονείρου.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα της μετατόπισης του σημείου συναρμολόγησης, που συμβαίνει συνέχεια σε όλους μας.

Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η μετατόπιση που προκαλείται από τη λήψη παραισθησιογόνων φυτών ή ουσιών. Η η κούραση, η πείνα, ο πυρετός, μια ασθένεια, η αφυδάτωση και πολλές άλλες ασυνήθιστες καταστάσεις επιφέρουν επίσης μια μετατόπιση του σημείου συναρμολόγησης. Οι μάγοι πιστεύουν πως οποιαδήποτε μετατόπιση, μικρή ή μεγάλη, μας κάνει να ρίξουμε μια ματιά σε έναν άλλον κόσμο.

Πιστεύω ότι είμαστε ανίκανοι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να διατηρήσουμε σταθερό το σημείο συναρμολόγησης στο μέρος στο οποίο μετατοπίστηκε. Αυτή η αδυναμία έχει σαν αποτέλεσμα την απλή, φευγαλέα θέαση άλλων κόσμων. Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι, θα λέγαμε, το κορυφαίο παράδειγμα μιας πιο παρατεταμένης θέασης άλλων κόσμων.

Πάντα υποστηρίζω ότι η επίδραση του θανάτου είναι τόσο καταλυτική, που «παγώνει» αυτόματα καθετί σε μια θέση.

Συνεπώς, η παγίωση του σημείου συναρμολόγησης στο μέρος όπου το μετατοπίζει η επίδραση του θανάτου, δίνει τη διαρκή θέαση μιας άλλης πραγματικότητας και γι’ αυτούς που δεν ακολουθούν συγκεκριμένη ατραπό.

Τα ναγουάλ αναφέρονται σε έναν άνθρωπο -άντρα ή γυναίκα που είναι κάτοχος ενός ιδιαίτερου φορτίου ενέργειας οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν τον κόσμο αποκλειστικά με όρους ενέργειας και ενεργειακής ροής- δηλαδή αυτό που κανονικά φαίνεται σαν ένα φωτεινό αυγό ή μια μπάλα ενέργειας, σε ένα ναγουάλ φαίνεται -σαν μια φωτεινή μάζα ενέργειας που περικλείει μέσα της μια άλλη.

Οι μάγοι κατευθύνουν τέτοια όντα που είναι ικανά να καθοδηγούν, και να συμβουλεύουν άλλους με τον πιο άμεσο και φυσικό τρόπο.
Μπορούμε να ορίσουμε το ναγουάλ σαν πολύ ικανό μεταφυσικά χάρη στο διπλό φορτίο ενέργειας που του επιτρέπει να υπερβεί το ανθρώπινο επίπεδο.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια και νύχτα

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH