Τσάκρα άβυσσος του ασυνείδητου.

Το τσάκρα της ρίζας συμβολίζεται από ένα κόκκινο λωτό με τέσσερα πέταλα. Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του κόκκυγα (περιοχή κόκκυγα), ενώ το σημείο της κεντρικής ενεργοποίησή του βρίσκεται μέσα στο περίνεο. Είναι η χαμηλότερη δόνηση του σώματος και έχει το πιο αργό μήκος κύματος.

Τα τέσσερα πέταλα υποδηλώνουν άμεσα τη σταθερότητα και τα θεμέλια της επιβίωση και έμμεσα σχετίζονται με τις τέσσερις πλευρές του τετραγώνου, τις τέσσερις κατευθύνσεις και τα τέσσερα στοιχεία: γη, αέρας, φωτιά, νερό.

Το τσάκρα επεκτείνεται προς τα κάτω, που μας συνδέει με τη γη, σαν τη «γείωση» μας. Σχετίζεται με το ένστικτο και το βασικό μηχανισμό της «μάχης ή φυγής» της ανθρώπινης κατάστασης. Γνωστό επίσης ως έδρα της Kundalini, σε φυτική νάρκη η kundalini στηρίζεται εδώ, τυλιγμένη γύρω από το τετραπέταλο άνθος του λωτού, απλά περιμένει να αφυπνιστεί.

Η θεότητα που σχετίζεται με αυτήν την περιοχή είναι ο Indra ο οποίος συχνά απεικονίζεται καβάλα σ’ ένα λευκό ελέφαντα με 7 χαυλιόδοντες. Οι χαυλιόδοντες συμβολίζουν τα επτά στοιχεία ζωτικής σημασίας για τη σωματική λειτουργία.

Αυτός προσωποποιεί τον υπόγειο κόσμο, την άβυσσο του ασυνείδητου και τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων με τις ρίζες τους. Μάθημά του είναι ότι η ανθρωπότητα φαίνεται να είναι μια μη ριζωμένη οντότητα, αλλά η μη ρίζωση της είναι μια ψευδαίσθηση. Είμαστε σαν τα δέντρα με τα πόδια, αλλά και όλα τα δέντρα έχουν ρίζες. Όπως ο Allan Watts είπε, “η Φύση είναι πάντα μια διαφοροποιημένη ενότητα, όχι ενωμένες διαφορές.

Το τσάκρα της ρίζας είναι το ενεργειακό κέντρο της όλης διαδικασίας της Kundalini, αλλά είναι επίσης το κέντρο της απελευθέρωσης των τοξινών. Μας συνδέει με τη γη, διότι από εκεί λαμβάνουμε όλα τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά, τα απαραίτητα για την επιβίωσή μας, και εκεί επίσης, είναι όπου απελευθερώνονται τοξίνες του σώματος. Το τσάκρα της ρίζας δεν είναι μόνο να μας γείωνει φυσικά, είναι επίσης για να γειώνει χρονικά, κρατώντας μας στην παρούσα στιγμή.

Εκείνοι των οποίων το βασικό τσάκρα είναι ανοιχτό, τείνουν να είναι πιο υγιείς, πιο ισορροπημένοι και γειωμένοι. Έχουν την τάση να είναι λιγότερο φοβισμένοι και περισσότερο στο κέντρο.

Εκείνοι των οποίων το βασικό τσάκρα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, είναι συχνά φοβισμένοι, έχουν έλλειψη εστίασης, είναι νευρικοί, ανισόρροποι και να αποσυνδεδεμένοι και τείνουν να υποφέρουν από κατάθλιψη, αυτοάνοσες αθένειες, που ασχολούνται κυρίως με το αίμα.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH