Γιογκ-Σοθώθ μαγική προσέγγιση

Γιογκ-Σοθώθ

Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι η Πύλη. Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι το Κλειδί και ο Φύλακας της Πύλης. Παρελθόν, παρόν και μέλλον, Όλα είναι Ένα μέσα στον Γιογκ-Σοθώθ.

Αυτός γνωρίζει πού σπάσανε το Φράγμα οι Παλαιοί τον παλιό καιρό και πέρασαν, και που θα το ξανασπάσουν για να περάσουν πάλι.

Ξέρει πού περπατήσανε Εκείνοι στα λιβάδια της Γης, και πού ακόμα περπατάνε.[…] Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι το Κλειδί για την Πύλη, εκεί που οι Σφαίρες συναντώνται.”

Η σκοτεινή φιγούρα του Γιογκ-Σοθώθ (Yog-Sothoth) είναι ίσως ένα από τα πιο τρομακτικά και ταυτόχρονα αινιγματικά στοιχεία της Κθούλου .

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο περιβόητος Φύλακας της Πύλης πέρασε από επανειλημμένα στάδια αλλαγών μαγικής προσέγγισής.

Η πρώτη εμφάνιση αθάνατοι μάγοι από το Σάλεμ και επικίνδυνοι τυμβωρύχοι μπλέκονται σε έναν λαβύρινθο από αποτρόπαια μαγικά πειράματα, ο Γιογκ-Σοθώθ ένα όνομα δύναμης μιας πανίσχυρης, σκοτεινής μαγικής τέχνης.

Μια άγνωστη, εξωκοσμική οντότητα, που μπορεί να κληθεί με τη σωστή χρήση των σημαδιών και των επωδών της Κεφαλής και της Ουράς του Δράκου (Caput & Cauda Draconis). Πρόκειται για τα δύο μαθηματικά σημεία στα οποία η τροχιά της Σελήνης συναντά εκείνη της Γης, σχετίζονται δε συχνά η μαγικές τελετές και σημαδιακές ημερομηνίες, όπως αυτές της εαρινής και φθινοπωρινής ισημερίας.

Η γενεαλογία του Γιογκ-Σοθώθ, δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον τυφλό Άζαθωθ.

Ο Γιογκ-Σοθώθ ζευγαρώνει με την Μαύρη Αίγα Σαμπ-Νιγκουράθ, δίνοντας ζωή στα μοχθηρά δίδυμα πλάσματα Nug και Yeb πατέρας δύο βδελυγμάτων, αλλά και σαν μια διάνοια έξω από τον Χρόνο και τον Χώρο του υλικού σύμπαντος, φύλακας των περασμάτων ανάμεσα στις διαστάσεις, και γνώστης της ιστορίας και των προθέσεων των Μεγάλων Παλαιών

Η πιο σημαντική εμφάνιση του Φύλακα της Πύλης, ωστόσο, γίνεται μέσα από τις Πύλες του Ασημένιου Κλειδιού Κθούλου.

Σε επαφή με τον Γιογκ-Σοθώθ, ερχόμενος αρχικά σε επαφή με το άβατάρ του, Αρχαίος γραφέας ως ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ”. Το πλάσμα αυτό, που μπορεί να αψηφά το Πρεσβύτερο Σημάδι, οδηγεί μέσα στην Άβυσσο των καταβροχθιστών, και στην Τελική Πύλη πριν το υπερβατικό Άπειρο.

Το θραύσμα ή προσωπείο μιας γήινης οντότητας πέρα από την Τελική Πύλη τραβήχτηκε από αυτό που φαινόταν ως το ναδίρ του τρόμου σε μαύρα βάθη ακόμα μεγαλύτερου τρόμου , μια προσωπικότητα που μονομιάς αντιμετώπισε και διαπέρασε όλο το χρόνο και να είναι συνεχής με όλο το χώρο. Ήταν και είναι Όλα-σε-Ένα και Ένα-σε-Όλα απεριόριστης ύπαρξης υπέρτατη ζωοποιό ουσία όλης της ατέρμονης κίνησης της ύπαρξης.

Τα παραπάνω γραφόμενα είναι η καταγραφή της εμπειρίας μου ως μυστικιστή.

Στα Νεκρονομικά δε, ο Γιογκ-Σοθώθ καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο, ως ο κυρίαρχος Παλαιός σε όλες τις δοσοληψίες των μάγων με το Εξώτερο.

παραφθορά της αραβικής φράσης “Yaji Ash-Shuthath”, που μεταφράζεται ως “οι αφύσικοι πλησιάζουν”, η συνδέοντάς το με τον πλανήτη Γιογκωθ (Yuggoth) αλλά και με τους αιγυπτιακούς θεούς Σεθ και Θωθ, όπως υποδηλώνεται από το όνομά του, είναι η επαφή με τον Αιώνα (Yuga) του Goth, το οποίο έχει αξία 409 όπως και η λέξη ερπετό, πρόκειται δηλαδή για το Δρακόντειο Ρεύμα! Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό όνομα του Φύλακα της Πύλης.

Η τελετή της μαγικής Κθούλου, ένα παράθυρο στο σκοτάδι του αγνώστου,
το κάλεσμά του είναι το έναυσμα για την μετατροπή του ατόμου σε μια ψυχοπύλη , ο μάγος όταν, έχοντας έρθει σε πλήρη επαφή με το εσωτερικό Θηρίο, προσφέρει ΠΑΝΤΑ πριν το τελετουργικό. Γιογκ-Σοθώθ το υπέρτατο όριο πάνω στο καμπαλιστικό Δέντρο της Ζωής, στη μυστική Σεφίρα , την Άβυσσο τον τρομερό κάτοικό της.

“Ο Yug-Sut-Thoth (Γιογκ-Σοθώθ) είναι το σεληνιακό, μυητικό μέρος του Sht-thuti (Σετ-Ταχούτι/Θωθ), ο Choronzon είναι κομμάτια ο ένας του άλλου, και μπορεί κανείς να τους επικαλεστεί με τα ίδια σύμβολα”.

Οι διάφοροι μάγοι κατά καιρούς επιδικώκουν την επικοινωνία μαζί του. Παράλληλα, οδηγεί σε μια σειρά από συσχετισμούς ανάμεσα στον Φύλακα της Πύλης και έννοιες ή οντότητες.

Στην καμπαλιστική γραμματεία είναι το σημείο του Δέντρου της Ζωής όπου όλα τα Σεφιρώθ ενώνονται. Από την άλλη, ο περιορισμός του σε ένα μόνο στοιχείο του Δέντρου έρχεται σε αντίθεση με τον χαρακτηρισμό του ως “Ολα σε Ένα και Ένα σε Όλα”, που παρόμοια με το ερμητικό “Εν τω Παν”, υποδεικνύει σχέση περισσότερο με το σύνολο του Μακρόκοσμου και κατά συνέπεια, με όλο το Δέντρο της Ζωής. Η απέραντη και απροσδιόριστη διάνοια του Γιογκ-Σοθώθ να είναι το σύνολο του Απείρου, που συνεχώς επεκτείνεται.

Αυτή η μορφομετρία του Γιογκ-Σοθώθ θα μπορούσε να τον ταυτίσει με τον Κύκλο, και κατά συνέπεια με τη θελημική Nuit. Έτσι, ο Γιογκ-Σοθώθ, που όπως τονίζει η Asenath Mason, είναι η αρχή της διαστολής και της διεύρυνσης, είναι ο κύκλος του ουροβόρου όφι, ενώ το κέντρο αυτού του κύκλου, αντίστοιχο του θελημικού Hadit, είναι ο Άζαθωθ και η αρχή της συστολής και της σμίκρυνσης.

Το βίωμα της επαφής του δε, η καταστροφική και ταυτόχρονα αναγεννητική ένωση με το Μακρόκοσμο, μπορεί να παρομοιαστεί με την ένωση του Ενός με το Παν, αλλά και με τη γνωστική επιστροφή στο Πλήρωμα. Και, καθώς με την επιτευξη αυτής της Γνώσης φανερώνεται η υποκειμενικότητα όλων των πρότερων, πεπερασμένων αντιλήψεων, η επαφή με τον Γιογκ-Σοθώθ επιβεβαιώνει το θεμελιώδες ρητό της Χαοτικής Μαγείας: “Τίποτα δεν είναι αληθινό, όλα είναι εφικτά”.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH